Benim sorunum “yüksek boyutlu” ifadesiyle değil. Ay'ın arka tarafının ve hatta ayın çekirdeğinin bile daha yüksek boyutlu olduğuna katılıyorum. Ancak, daha yüksek boyutlu olduğu bağlamı olmadan, onun ay hücresi olacağını varsayamam. Örneğin, aslen 3 boyutlu bir dünyadan geldiğimi ve sonra 5 boyutlu bir dünyaya seyahat ettiğimi varsayalım. Bir nesne hakkında konuşmaya başlarsam ve onun “yüksek boyutlu” olduğunu söylersem, 5d'den yüksek mi yoksa 3B'den yüksek mi demek istediğimi nasıl anlarsınız? Bilmiyorsun, çünkü bu belirsiz bir ifade.
Bahsettiğiniz fizik kısmı hakkında, bunun üzerinden geçtim. Daha yüksek bir boyuta, daha düşük bir kişinin yönünün mantıksal çerçevesine ulaşılamaz olacağı anlamında haklısınız. Bununla birlikte, daha düşük bir yön için mantıksız olan herhangi bir şeyin daha yüksek bir boyut olması gerektiğini varsaymakla yanılıyorsunuz. “i” gibi hayali sayılar, normal sayılardan tamamen farklı bir çerçeve üzerinde çalışır (5 diyelim). ben !> 5, ama 5>! Ben. Hiçbiri birbirinden büyük değil, sadece farklı sistemler üzerinde çalışıyorlar ve bu yüzden birbirlerine ulaşamıyorlar. Bir sisteme ulaşılamaz olmak, onun üzerinde olduğunuz veya hatta mantıksal çerçeveyi "aştığınız" anlamına gelmez.